6 Ocak 2012 Cuma

TÜRK GENÇLİĞİNİ BEKLEYEN EN BÜYÜK (!) TEHLİKE....

Yalçın Bayer’in çarşamba günkü Hürriyet gazetesinde yayınlanan yazısına güleyim mi ağlayayım mı bilemedim.

Türk usulü, yani “F” klavyenin yaratıcısı İhsan Yener gazetecilere (bence komik) bir uyarı göndermiş. Yalçın Bayer de bunu ciddiye alıp köşesine taşımış. Ciddi  ciddi destek veriyor.


Efendim, mesele şu: Tablet bilgisayarla eğitime geçecek olan çocuklarımızı çok büyük bir tehlike bekliyormuş. Bu çocuklarımız 10 parmak daktilo  pardon klavye yazmayı öğrenemezse, düşüncelerini adam gibi ifade etmeyi beceremeyecek, dolayısıyla hiçbir şey öğrenemeyeceklermiş. Bu yüzden ülkemiz en bi gelişmiş ülkeler arasından, en geri kalmış ülkelerin arasına tepetaklak düşecekmiş. Bu sebeple çocularımızın acilen 10 parmak daktilo (ay yine pardon) klavye kurslarına başlaması şartmış.


Üstelik de “madalyalık eğitimci”(valla bu lafı ben demedim, Yalçın Bayer öyle diyor) İhsan Yener’in icadı olan “F” klavyenin öğretilmesi gerekiyormuş. Çünkü “F”klavye Türkçeye en uygun klavyeymiş. Olabilir, doğrudur. Mucidi Türk olduğuna göre, icadı da Türklere göre olacak tabi ki. Ama “F” klavyenin önerilme sebebi bu değil. Türkçe çok matematiksel bir dilmiş. O yüzden F klavye de dünyanın en bilimsel klavyesiymiş.  Bu en bilimsel klavyeyi kullanmayı öğrenince, çocuklarımız, hatta torunlarımız, yani tüm geleceğimiz bilinçsizliğin karanlığına gömülmekten ve en ilkel yöntemlerle çalışma mahkumiyetinden kurtulacakmış. (Bunu ben uydurmadım valla. İhsan Yener aynen bunu demiş gazetecilere gönderdiği mektupta)


Şimdi iki amcam da ( bu naftalin kokan düşünceleri bende onlara böyle hitap etme isteği doğurdu, elimde değil) gayet içten inanıyorlar Türk gençlerini bekleyen büyük(!) tehlikeye ki; Biri yazmış, diğeri yayınlamış. 

İçimden hem İhsan Yener’e hem de Yalçın Bayer’e şöyle seslenmek geçiyor. “Amcacııım, huuuuu, beni duyuyor musun? Geçti o devirler geçtiiii.”


Gerçekten de 10 parmak daktilo kursu zamanları geçti artık.  Bak “F” klavye ile dünya şampiyonu olduğumuz yıl 1957 imiş.  Benim annem bile altı bezli bebecikti o zamanlar.  10 parmak bilgisayar klavyesi kursu da tutmadı. Ayol daktilo kız mı kaldı artık. Her şeyi takada tukada yazsın.  Bilgiyi kendin dile getirmiyorsan, yazmaya da ihtiyaç duymuyorsun artık. Çünkü, fotocopy vaaar, fax vaarrr, scanner vaar, copy/paste vaarrr, forward vaar.   Baksanıza fax bile 5-10 yıl içinde ortadan kalkacak aletlerdenmiş.


Bilgisayarı  geç görüp 2 parmak yazmaya kalkışanlar çoktaaan emekli oldular. Merak etmeyin onların beynindeki tahribatı “Q” klavye değil,  zaman yaptı. Şimdi alzeimerlı alzeimerlı oturuyorlar.


Zamane çocukları maaşallah, doğar doğmaz bilgisayar başına oturduklarından olsa gerek,  kursa filan ihtiyaç duymadan 10 parmak kullanıyorlar klavyeyi. Hem de “Q” sunu. Çünkü bu zamane çocukları İngilizceyi de Türkçe kadar iyi kullanıyorlar.  Sanal alemde bile olsa bir ayakları yurtdışında.  E n’apacak bu çocuk,  iki klavye mi taşıyacak? İngilizce yazarken Q, Türkçe yazarken F.  Öyle mi?  Neyse şimdilik hiç birisinde”Q” klavye kullanmaktan dolayı  bir beyin özrü filan ortaya çıkmadı. Hepsi cin gibiler maaşallah.


Ammaaan bu kadar da kastırmayın zaten .Çok değil 5 yıl içinde klavye filan kalmayacak. Sen söyleyeceksin, bilgisayarın (ya da tabletin herneyse işte) yazacak.

Sorun toptan çözülecek.
Ohhh!.. İçim rahatladı, kurtulduk valla geri kalmaktan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder